Invincible Holy Kingdom  

返回   Invincible Holy Kingdom > 公開區 > IHK 會堂大廳

回復

主題工具 顯示模式
Old 04-14-2006, 02:57 AM
珍妮花 珍妮花不線上,有事在留言本給我留言哦
公會會員

註冊日期: Aug 2003
Send a message via ICQ to 珍妮花
[笑話]白痴亞婆報警記(有粗口成份)

[笑話] 白痴亞婆報警記 (有粗口成份)

[1]
從前有一個住係海邊的亞婆,有一日佢見到兩個人跳海,佢去救左其中一個人,而另一個救唔到。咁佢就打999報警。電話一通,

婆婆就問:喂!系唔系鳩鳩鳩呀?(婆婆想問系唔999)
個差佬就答:乜撚野鳩鳩鳩呀?
婆婆就話勒:有人屌"high"丫!(有人跳海)
個差佬就講:人地屌西關你撚事呀?
婆婆又話:一個有鳩,一個無鳩呀!(一個有救,一個冇救)
差佬就答佢:屌西當然要一個有鳩,一個冇鳩嫁啦!!!
婆婆就講:無鳩的叫得好大聲丫。
差佬又答佢:叫床丫嘛,糟到你咩!亞婆,你之前食撚左乜野

[2]
話說戈個阿婆, 自從上次被差佬cut左線之後...就消聲匿跡左一排,但由於佢好窮...所以就去左訓天橋底啦...有一日, 有兩個男人,各自帶自己既狗去散步, 一隻係外國果D有毛狗,另一隻就係冇毛狗...佢地兩人都來到天橋底相遇,其中一個男人唔小心碰跌另一個男人,於是佢地就嘈起上來, 要求對方賠個不是!佢地隻狗可能等得唔耐煩, 於是就跑走左,跑到好鬼遠,最後唔見埋添!!因此果兩個男人就嘈得更加犀利
....但由於個阿婆系訓天橋底,所以便覺得好煩,想去報警投訴勒~

阿婆: 喂!? 呢度系咪鳩鳩鳩呀?(上音聲)
差佬: 又係你呀阿婆!? 今次你又有咩事呀!??
阿婆: 我呢~想投拆啊, 有兩個男人, 向天橋底度 "鋤九" (嘈交)啊!
差佬: 佢地 "鋤九" 關你咩事呀!?
阿婆: 佢地搞到我都訓唔著啦!佢地 "鋤鋤下"(嘈嘈下)呢, 條"九"(狗)都唔見左啦
差佬: 咩話!!! "鋤" 到連條"九"都唔見埋!?
阿婆: 系o羅~不過呢, 我見過佢地果兩條"九"架,一條就有mo(毛),另一條就冇mo(毛)架 ~
差佬: 佢地有冇毛關你咩事呀!!
阿婆: 你不如幫佢地搵番條 "九" 啦~
差佬: 我點可以幫佢地溫呀!!
阿婆: 咁你有冇 "九" 呀? 拎兩條比番人啦
差佬: 我邊有兩條 "九" 呀!! 有都唔比!!
阿婆: 好啦~差佬哥哥, 你咁好人~
差佬: 我好人!? 你覺我好好人咩!?
阿婆: 你好能hi~(你可能係)
於是, 個差佬又再次咁cut線啦..

[3]
上回講到阿婆又俾個差佬cut線之後,就響新界度搵左塊田黎耕,有日佢耕耕下田就醒起附近有個慈善機構派發衫褲綿被俾D老人家,而就即時走去拎啦,其實早幾日個慈善機構系同D老人家度左尺寸先既,但係個阿婆就遲左成個幾兩個鍾先到,而咁o岩又有個人冒認阿婆去囉左佢套衫,雖然個慈善機構都諗住將D派淨既衫褲綿被俾個阿婆,但o岩佢尺寸既就派曬,淨返D大碼,但阿婆就等住D衫黎過冬,冇辦法之下唯有報警求助……

阿婆:喂?呢度系咪系鳩鳩鳩(999)呀?
差佬:乜又系你呀阿婆?今次你又見到D乜呀?有人屌西定鋤鳩呀?
阿婆:呢度有人玩3 play。(呢度有人換衫被。)
差佬:人地玩3 play又關你咩事呀?你想玩理一份呀?
阿婆:我個「西」俾人屌左!(我個位俾人調左!)
差佬:下!?阿婆你俾人老強?!邊個咁慷慨呀?!真係辛苦佢喎!
阿婆:係黐線基鳩。(係慈善機構。)
差佬:咁個黐線既基佬係點架?
阿婆:屌我個「西」果個唔知去左邊。(調我個位果個唔知去左邊。)
差佬:咁而家個現場環境系點架?
阿婆:而家呢度D人玩完3 play,但係D帶套既有好多精,我唔想要帶套果D,但係就冇精。
(而家呢度D人換完衫被,但係D大套既有好多淨,我唔想要大套果D,但係就冇淨。)
差佬:哦!阿婆你想同人打真軍下話!?睇唔出阿婆你一把年幾都幾識享受喎!不過人地冇曬精都幫唔到你啦!
阿婆:咁你地有毛?(咁你地有冇?)
差佬:我就有毛!不過我D師兄就唔知,不過我地有冇毛又關你咩事呀?
阿婆:呢度冇曬套(呢度冇細套),不如你俾我呀!
差佬:套我就有,不過你要咩size呀?
阿婆:我要細碼。
差佬:我得中碼套咋喎,咁你要唔要呀?
阿婆:要要要!差佬哥哥你真係好人!
差佬:乜我唔系好撚西咩?咁你幾時黎差館囉呀阿婆?
阿婆:我囉全條周周過來。(我落完田就走過來。)

[4]
阿婆是窮人就個個都知, 所以佢是住是天橋底.
但是經濟差了很多, 就多左人住橋底.
今日又來了兩個新住客,
一個是自閉的, 另一個就好暴粗, 見乜就踢乜....
阿婆好驚出事,所以佢又報警...

婆: 喂, 呢度是咪鳩鳩鳩? (呢度是咪999?)
警: 阿婆, 又是你呀, 你是咪玩野啊, 今次又乜事呀?
婆: 呢度有個自慰仔! (呢度有個自閉仔!)
警: 阿婆, 你都幾好艷福喎, 成日都有呢D野睇, 人地自慰又關你乜事?
婆: 佢硬狗狗係度"作"下"作"下!(打飛機的動作)(佢on狗狗係度"賊"下"賊"下!)
警: 打飛機緊是硬啦, 咁又點呀?
婆: 仲有個人果度粗! (仲有個人好暴躁!)
警: 阿婆, "莊"人果度犯法喎, 唔好"莊"啦, 粗都同你冇關啦.
婆: 果度粗既週圍射野!(好暴躁既週圍踢野!)
警: 咁你而家點?
婆: 我好想口交! (我好想求救!)
警: 阿婆你都幾淫, 幾廿歲都諗埋D咁既野!
婆: 你可唔可以教我! (你可唔可以救我!)
警: 我而家教唔到你喎, 你行過去問下佢地!
婆: 我驚佢射我塊面! (我驚佢踢我塊面!)
警: 你話你都幾廿歲, 叫佢就住唔好顏射o羅!
婆: 我好想快D做! (我好想快D走!)
警: 咁你慢慢享受啦!

之後就收左線!

第8集
阿婆: 喂, 係咪鳩鳩鳩呀?
警察: 阿婆, 今次又有咩野呀
阿婆: 阿蛇, 我條鳩(狗)唔識郁呀
警察: 嘩!阿婆, 識你咁耐都唔知你有鳩o既!?
阿婆: 係呀, 我條鳩都跟左我10 幾年囉, 唔知做咩佢而家唔識郁呀, 阿蛇你快D 救下佢呀
警察: 阿婆, 係咪你平時亂咁玩你條鳩呀?
阿婆: 唔係呀, 我對佢好好架, 我成日打飛機(搭飛機)都搵埋佢架
警察: 頂! 你成日打飛機唔怪之得佢唔識郁啦
阿婆: 我吹極佢都唔識企起身呀 (阿婆幫隻狗做人工呼吸)
警察: 唉...算啦阿婆, 口交都唔掂即係死左架啦
阿婆: 下? 我條鳩(狗)死左!? 咁我以後咪冇鳩(狗)用?

由珍妮花最後編輯於04-14-2006 04:10 AM
使用引用回復
Old 12-05-2015, 01:49 PM
lawkmlaw lawkmlaw不線上,有事在留言本給我留言哦
Registered User

註冊日期: Nov 2015

推薦連結:
景區接待遊客詐騙折扣
獲取秘密的價格
優惠銷售旺季
最新汽車選擇優惠
豪華實惠的價格
韓國燒烤自助餐 觀塘
網頁設計

由lawkmlaw最後編輯於12-15-2015 05:38 PM
使用引用回復
回復

主題工具
顯示模式

發帖規則